toplogg2

Oj vad tiden går..

MH i järvsö med color cellebration kullen MH i järvsö med color cellebration kullen

Nu är det länge sedan jag bloggade igen. Tiden går så fort såhär års. Våren,sommaren och nästan hela hösten har bara blåst förbi!
Jag gjorde ett klokt val att inte ha valpar under brukssäsongen måste jag säga. Vet inte hur jag hade hunnit med det.
Det är inte enkelt när man sköter hela ruliansen själv och tränar/tävlar/meriterar sina hundar själv. Men jag tycker det är A och O för en uppfödare som föder upp en ras att veta hur det är att inte bara träna utan tävla i de högre klasserna. Hur ska man annars veta vad som krävs av en hund på den nivån?
Vad har hänt då?
Våren tävlade jag Merlin i Elit. Gick inte bra. Vi fick stora problem med spåret och innan jag förstod vad felet var så var säsongen över. Merlin hade fått noskvalster. Så det blev att behandla hela flocken i 3 veckors tid.
Vi hade en helg med rottweilerklubben här uppe i norr. Uppfödar utbildning, där vi fick alternativet att skriva på ett avtal. Avtalet innebär att jag ska ha utvärdering på mina valpkullar. 80% av mina valpar ska göra MH och HD/ED röntgen innan en ålder på 18 månader. Det är ju något som jag redan eftersträvar så det kändes inte konstigt att skriva på det.
Vi gjorde också exteriörbeskrivning på Gaston och ett BSE (förkortad tysk korning) med Merlin.
Sommaren kom med besked och det blev en väldigt varm sommar. Vi har spårat mest på natten. Vilket vi kan göra här uppe i norr, ljust på natten :)
Sensommaren planerade vi in ett kull MH i Järvsö. Det gick bra, samtliga utom Aqua som inte kunde komma genomförde sitt MH med känd mentalstatus. Aqua gjorde sitt MH nu i September och även hon genomförde sitt MH med känd mentalstatus. Vi var på Läger veckan med rottweilerklubben i ljusdal första veckan i augusti. Fantastiskt roligt evenemang och det gör vi gärna om vill jag lova! Mycket trevligt!
Jag passade på att anmäla Gaston till sin första tävling, lydnad start i Järvsö när vi ändå var där nere. Han tog ett 1a pris och pallplacering 3a.
Merlin anmäldes till elit spår i Ånge. Ånge spåren är inte att leka med men Merlin tog fullt på spårupptag och fullt i spåret. Landade på en 2a plats med cert poäng. Godkänd elitklass spår och en ny titel SPH III :)
Många mil har det blivit, kors och tvärs genom sverige. Men så roligt vi haft det!
Vi har fortsatt och tävlat, endera Merlin i Elit i Gällivare och Gaston gjorde sin debut i appell spår i Övik. Vilken debut han gjorde! Klassvint och uppflyttad lägre direkt. Min lilla stjärna.
Denna hund kommer gå väldigt,väldigt långt!
Jag har valt att bromsa honom. Han ska inte starta lägre förrän nästa år.
Dels för att han inte har alla lydnadsmoment och behöver mer störningsträning.
Skynda långsamt. Det kommer ändå bara smälla till så är han uppe i högre. För denna kille kan spåra!
Ska bli en rolig säsong med honom till våren. Tävla lägre och sen ut i utställningsringen där han lätt kommer ta sina cert. Han är ju inte bara duktig utan otroligt snygg också.
Så för Gaston's del så tränar vi momenten i vinter för både lägre och lydnads 1an.
Merlin hade jag tänkt tävla sparsamt i vår och satsa lite hårdare med honom till hösten.
Vi planerar ju en valpkull också. Embla ska, hoppas vi, löpa i årsskiftet.
Kombinationen ligger ute på aktuella kullar.
I oktober ska valpar här uppe i norr ur colorcelebration kullen röntgas och ögonlysas. Vi åker samtidigt och gör en heldag av det! :)
Nu har vi fortfarande några tävlingar kvar framför oss innan vintervilan som egentligen inte är en vila. Borde kalla den för vinterfysen då vi i stort satsar på det fysiska hela vintern, men även lydnadsträning.
Lite bilder nedan från Lägret,MH,tävling och resor kors och tvärs genom sverige!
Ha en fin höst! :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kennelmamman » Kennel mamman bloggar!:  ”Hej,Titti! Ja jag tänkte hemsidan behöver ha en blogg där vi alla kan surra lite..”

  • Titti » Kennel mamman bloggar!:  ”Heej! Vad roligt att du börjat blogga :-D När är IFR i Italien? Såå spännande me..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-