toplogg2

Merlin godkänd lägre klass spår

Söndagen den 22 maj gjorde vi vår första start för i år i brukset. På Umeå brukshundsklubb i lägre klass spår. Merlin gjorde en super fin insatts med fina poäng 8,5 och 9,0 på budföringen. Det kan tilläggas att vi tränat budföring en gång i år och aldrig med skott. Spåret satte han med full pott 10/10 på påsläpp och 10/10 på spåret. Varmt som i en bastu var det i spåret och vi hade inte det enklaste spåret. Halva sträckan i början var uppför med 90% lustning, mossa beklädda rundstenar och jag höll mig på benen hela tiden! Helt otroligt! ;)
Lydnaden fick en skakig start och inte alls så fin som vi "är van vid".. så bland de sämsta lydnadspoäng vi någonsin fått. Den stora blundern var dock matte som gjorde ett dk, ett MEDVETET dk i hopp över hinder, som dommarna dömde som fysisk påverkan. Detta gav oss noll på momentet.. :( Naturligtvis nollade vi krypet som strullat för oss, det var väntat dock! så trotts perfekt platsliggning med skott 10/10 räckte det inte till ett uppflytt. 474,25 poäng skrapade vi ihop men det blev för lite total poäng i lydnadsmomenten för uppflytt och detta var helt och hållet mattes fel.
Vi tar det dock nästa gång (om matte kan hålla sig från att klanta till det ;)
Merlin slutade med en 3je placering på pallen och jag for hem med blandade känslor.En underbar känsla med stolthet över min fantastiska grabb och hans prestation samt en besvikelse känsla över mig själv som sabbade den fina prestationen han gjort. <3 <3 <3
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna