toplogg2

Länge sedan jag skrev sist

Sitter på jobbet (nattjobb) och vi har det ovanligt lugnt så jag tänkte jag skriver någon rad.
Det har det blivit ändringar i våra valpplaner och ny kombination presenteras under aktuella kullar.
Det är vår egen Embla och vår egen Merlin som blir den nya kombinationen.
Vi ser fram emot denna kombination med stor förväntan!
Som väntat så har intresset för kombinationen varit stort och vi har redan valpköpare som väntar med spänning på vinter/vår kullen.
Vi ska självklart spara en valp själva!
Det kommer då inte bli hundar för den som bara vill ligga på sofflocket eller i solstolen. Med föräldrar som dessa två så kommer de ha drag under sulorna så det står härliga till. Riktig potential för att ta sig upp i de högre klasserna med rätt ägare/förare.
Jag har mottagit åsikter om att vi använder egna hundar i denna kombination utav andra uppfödare. Jag kan lägga deras "oro" till ro med att jag har kritiskt utvärderat Merlin som avelshane lika närgånget som jag utvärderar en hane utifrån. Merlin är en fantastisk hane och har besvisat det gång på gång med sina fina resulatat! jag ser ingen anleding att använda en sämre hane som någon annan äger bara för att stilla svajande tungor. Bara det bästa är gott nog! Så är det med det.
Kingston/Embla kombinationen kommer att bli av men har skjutits upp till kommande kullar och finns under planerade kullar.
Jag och Merlin tränar på med bruksspåret och lydnaden. Jag hoppas kunna boka in en start för han inte allt för långt bort i framtiden som passar in med mitt arbetsschema.
Ska bli så kul att tävla igen, nervöst och kul på samma gång. Är det någon som kommer ställa till det på tävligen så är det garanterat jag (med mina tävlingsnerver) än Merlin. Tur att han inte är så känslig för om matte är lite konstig..
Något vänstervaravande har vi inte planerat in alls faktiskt, men så vet de flesta som känner mig hur jag känner för utställningsringen och vad som försegår där. Så det ligger väl ingen större prio på det heller kan man lugnt säga.
Blir väl mer av det nästa år med en liten plutt som skall miljötränas, för det är väl ändå det enda man får ut utav dessa tillställningar nu för tiden.
Embla fortsätter sin träning med viltspåret, även om jag måste erkänna att jag önskar jag hade fler timmar på dygnet för att hinna med oftare.
Nala fortsätter som glad & kry pensionär och stor triv med detta. Då och då får hon spåra lite och träna lite lydnad. Funderar på om jag har möjlighet att kanske starta henne i en lydnads 2a igen eller något annat bara för skoj.
Någon frågade mig en gång om jag skulle ha något emot att inte jobba och jag måste säga..med åren så är svaret helt och fullt nej.. hade jag en skälig inkomst för att gå hemma och bara träna hund dagarna i ända.. ja,tack! Nu skriker alla feminister för full hals men jag det struntar jag blankt i.Karriär kan någon annan få göra :) ;)
Hoppas ni får en fortsatt fin sommar, det har regnat för det mesta lite överallt i Sverige såhär långt så vi hoppas på en riktigt solig och varm sensommar och höst full av hundträning och tävling!
/Nina med flock


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kennelmamman » Kennel mamman bloggar!:  ”Hej,Titti! Ja jag tänkte hemsidan behöver ha en blogg där vi alla kan surra lite..”

  • Titti » Kennel mamman bloggar!:  ”Heej! Vad roligt att du börjat blogga :-D När är IFR i Italien? Såå spännande me..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-