toplogg2

Merlin debuterade på tävlingsplan i bruksspår

Merlin (bild från vintern 2014) Merlin (bild från vintern 2014)

Så har vi äntligen kommit oss ut på tävlingsbanan!

2015-09-26 debuterade Merlin på tävlingsplan i appell klassen bruksspår. Resultat godkänt med uppflytt lägre, 230 poäng och en 6e plats på bortaplan, Umeå brukshundsklubb, Höstprovet.

Umeå bjöd på en kylig morgon men med sol och det blev varmare allt eftersom vi kom oss längre in på dagen.
Hur gick det då? Ja matte var skit nervös såklart. Det var ett tag sedan sist...Vi började i skogen, därefter lydnad, brudföring och avslutade med platsen.

På specialmomenten:

I spåret gick han över en apport, som jag vet så är spåret det viktigaste för denna herre som är super spårtokig. Domarna sa att de såg hur han markerade vid apporten men sedan beslöt att stunta i den och fortsätta spåra i alla fall. Jag har inte tid..måste spåra är Merlins moto.. Ja det blir till att uppa belöningen för apporterna till något ännu bättre. Köttbullar och korv kanske, så får vi väll se om inte apporterna får ett bättre värde. Men man ska väll inte klaga över att man har en spårtokig hund! Fick mycket beröm för hans noggrannhet och fina spårarbete. Betyg 8/8.

Budföringen 0/0 tyvärr. Här kan man säga att det var väntat, han kan inte budföringen helt enkelt... It takes two to tango och för att träna budföringen behöver man ha en mottagare. Helst ny person varje gång. Tyvärr är det dåligt med hundfolk som vill hjälpa varandra framåt och så är fallet tyvärr vad det gäller Merlins nolla i momentet. Vi har helt enkelt inte tränat det ofta nog då det inte funnits folk som ställer upp som mottagare. Tråkigt men sant.

På lydnadsmomenten:

Riktigt fin lydnad och vi fick fina betyg.

Linförighet 8,5/8,5

Framförgående 8,5/9

Platsläggande 10/9,5

Inkallande 9,5/9,5

Apportering 8,5/8,5.

Det enda som gick åt skogen var hopp över hinder 0/0 som vi tyvärr nollande och detta kostade oss direkt en pallplats, då hoppet har så hög koff.

Platsläggande 10/10 Mycket fint och stabil plats som jag vet att Merlin har visade han även upp på tävlingen. Skönt!

Jag vet inte riktigt vad som hände på hoppet och något vi ganska snabb nu får reda ut inför nästa start i brukset. Han kan ju hoppa och så fint också, så surt då det hade varit roligt med en pallplats efter så fin prestation. Men så är det här i livet och vi går vidare för tävlan i lägre spår istället.

Jag är trots allt riktigt stolt över grabbens prestation, första gången på tävlingsplan och dessutom bortaplan.
Vi hade ju kunnat göra det enklare för oss själva och gjort som de flesta andra gör, tävlat på hemmaklubben där hunden är van vid att träna.. ;)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kennelmamman » Kennel mamman bloggar!:  ”Hej,Titti! Ja jag tänkte hemsidan behöver ha en blogg där vi alla kan surra lite..”

  • Titti » Kennel mamman bloggar!:  ”Heej! Vad roligt att du börjat blogga :-D När är IFR i Italien? Såå spännande me..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-