toplogg2

Elitklass spår!!

Då var det dax att skriva lite igen..
Vi har varit ut och tävlat, Jag och Merlin <3
Vi gav oss på de nya bruksreglerna och poängsättningen i brukset.

Poängsättningen kan man tycka vad man vill om. Vissa tycker den är bra då de största poängen ligger på specialen och lydnaden har mindre vikt.
Jag kan dock tycka med ena halvan av hjärtat att det är bra att spåret betyder mycket då det ändå är det en spårhund ska vara bra på men med andra halvan av hjärtat så är det en brukshund. En brukshund är en hund som är bra på mycket. Inte bara att spåra. Den klarar även lydnad och uppletande eller budföring som i de lägre klasserna. Framförallt klarar den av platsliggning med skott. Det nya systemet ger möjlighet till de hundar som inte är så bra på lydnad och inte klarar av en platsliggning med skott. Det tycker jag är vansinne. Men, men..spelets regler är sådana nu och vi får väl se hur resultatet blir av det. En sak är säker, ett bra spår räcker inte när man når eliten iaf. Så då får vi väll så agnarna från vetet i eliten istället. ;)

Hur som, vi tävlade i Ånge, västra medelpad i mitten av maj. Gjorde en snabb visit för att hälsa på Merlins valpar i samma veva! Spåret gick absolut inge bra i Ånge. Stenigt som S* var det och som bekant Merlin ala ångloket gick på som en dåre när matte inte kunde bromsa honom. Ja han spårade hela spåret som vanligt men vi fick bara med oss 2+slut ur skogen. Så kan de gå..och bakspår i upptag..asså Merlin som aldrig tagit bakspår förr! vad händer? Ja ja..bara å ladda om. Han hade ju inte spårat mer än ett fullt högre spår innan pga den sena våren. Så det vart för oss att ge oss ut i skogen. Köra mängder av spårupptag och fulla spår där jag bromsa och bromsa.
Vi hade inte så mycket tid på oss då nästa anmälda tävling gick i slutet av maj i piteå.
Sagt och gjort, tävlingsdag i piteå började i ottan. Det fullkommligt ös regnade...
kl. 7 satt vi på piteå bk och fick veta att det var uppletande först. Sist ut av alla gjorde vi en halvdassigt uppletande med 2 föremål som kändes som en halv evighet innan han hittade. Många hundar hade sprungit utanför rutan och de hade tillåme pinkats i rutan. Nåja, ut i skogen for vi och vi var sista påsläppet. Merlin taggad för uppgiften gjorde ett klockrent upptag och sedan tuffade han på, matte bromsandes i linan. en apport, två apport, tre,fyra.fem....sex....och sju apport...måtte han finna slutet...ja visst gjorde hand det! Full pot i upptag och spåret. Så himla duktig kille!
Redan där var jag så nöjd med honom att jag kunde ha åkt hem med den underbara känslan man får när allt bara går sådär perfekt.
Tillbaka till klubben för lydnad. Det gick bra, fina poäng. Framförgåendet suveränt med en 9a från båda domarna! Så hände missförståndet. Hoppet.. Merlin satt och tittade på domare och sekreterare och när jag sa hopp kommando så visste han inte vad jag hade kommenderat. En stor fet nolla på hoppet.. :(
Regroup för platsen..Merlin hör inte mitt initiala plats kommando får upprepa och segtläggande..men i övrigt så gick det bra och vi fick då en 9a pga just segt läggande. Måste nog kolla hans öron.. ;)
Slut kontentan blev en 3je placering med UPPFLYTT till ELIT!
Hade det inte varit för missödet på hoppet så hade vi haft klassvinst igen som förra året fast i lägre klass då!
Piteå har varit god mot oss minsann! :)
Så nu är vi i Elit klass bruks spår :) :) :)
Nu väntar några månader av stenhård träning, inlärning av de extra moment som kommer, mer uppletande, svåra platser..och spår, längre spår, ängre liggtid!
Längtar redan till hösten när vi får kliva in på tävlingsbanan som elit ekipage!
1,5år sedan vi började tävla är vi nu i eliten..YESSS!
Jag måste bara säga att det är helt fantastiskt att jag får vara hans förare, ägare och vän. En sådan hund har man bara en gång i livet säger dom. Jag ska njuta av varje sekund!

Lilla Gaston, snorvalpen blir ju 11 månader om bara någon dag. Tiden går och det ska bli spännande med utvärderingen på han och Happy. Han är en riktig knäppgök den grabben, oj, oj, jag har fått för mina synder minsann. All träning går åt nu till focus,stadga och regler..han håller inte samma tanke länge den lill skiten. jag vet ju med mig att när man hovat in dem från den biten så blir det mycket bra hundar.
Som någon självutnämnd expert sa "det blir nog hund utav honom också" tillåt mig asgarva (men jag har för mycket hyfs för att inte göra det) mitt svar på det..Ja vad skulle det annars bli av honom? han har ju den bästa rottweilern någonsin född till pappa..lite av det borde ha gått i arv!
Jag hoppas bara min tid kommer räcka till då jag fortfarande jobbar heltid. Man går ju inte hemma år efter år som vissa och drar benen efter sig. Då har man har all tid i världen för hundträning. Tur då att man har lättlärda hundar!
hare gott så länge så hoppas vi på att värmen kommer snart! :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kennelmamman » Kennel mamman bloggar!:  ”Hej,Titti! Ja jag tänkte hemsidan behöver ha en blogg där vi alla kan surra lite..”

  • Titti » Kennel mamman bloggar!:  ”Heej! Vad roligt att du börjat blogga :-D När är IFR i Italien? Såå spännande me..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-