toplogg2

Lite gott och blandat..

Det var länge sedan jag skrev i bloggen igen..
Vad har hänt sedan dess? en hel del och ingenting.

Valpar blev det även om inte så många som vi hade trott och hoppats på. Två små fanns där inne i den stora (STORA) magen på Embla. En tik och en hane.
Lilla Happy flyttade till Norge och Gaston blev kvar på kenneln. I talandets ögonblick har de båda hunnit bli 8 månader gamla.
Lilla Happy blev långhårig tyvärr men hennes husse som inte bryr sig om utställning eller avel är super nöjd med henne ändå. Hon är en kanon fin tjej och det skall bli kul att se henne till MHt till hösten 2017.
Gaston växer och fodas han med, all träning har mer eller mindre hamnat på efter kälken då jag jobbar heltid och haft ett jobb som gjort att jag inte varit ledig mycket alls. Så är det när man inte har hur många kullar som helst, då måste man förvärvsarbeta för att klara ekonomin i vardagen.
Gaston har i allafall varit på sin livs första utställning. Ja ok en inoff utställning. Men det var kul och uppfylde syftet med miljöträning för honom. Han fick ett HP, BIR och BIS 5.
Meya 9år ställde honom i barn med hund och de gick super fint.

I höstas hant jag och Merlin med en tävling i högre klass spår. Vi var super nära ett uppflytt men fick iallafall ett godkänt. Vi fortsätter att tävla i högre nu till våren. Längtar redan!

Vi har också testat Merlin och Embla för JLPP. Båda fick resultat N/N clear alltså fri från JLPP gener. Vilket också innebär att Gaston och Happy är fri.

Det är ett ämne som jag vill beröra, då det cirkulerat rykten.
Mitt byte av klubb att träna/tävla för.
Vi bytte till Piteå brukshundsklubb från Skellefteå Brukshundsklubb i början av 2016.

Anledningen till att vi bytte var att en vän till mig hade varit på en Öppen träning (inomhus träning) i regi av skellefteå brukshundsklubb där medlemar av klubben stått rakt upp och ner och "snackat skit" om mig och mina hundar. Nämt mig vid både för och efternamn.

Dessa "damer" hade högt och vitt brett på med lögner.
Man kan undra vad jag hade gjort för att förtjäna det.
Ja inget egentligen. Jag har inget umgänge med någon av dem annat än att vi alla tävlar i brukset och lydnaden med våra hundar.
Det är tråkigt när människor som dessa faller för sin engen avundsjuka när det går bra för någon annan och känner att de för att må bättre själva måste ta till elakheter och skit snack.

Till er vill jag bara säga, gör arbetet så kommer ni också att ha framgångar.
Om ni bara visste vilket arbete som ligger bakom våra framgångar?
Jag har ensam stått i regn, snö, snöblandat regn, is, kyla och mörker och tränat och tränat. Stekheta sommar dagar. Var var ni då? Hemma i soffan förmodligen.
Det är inte alltid fördelakteligt väder för att träna hund, men ska man komma någon vart så måste man anstränga sig lite.
Som med allt här i världen kommer ingenting gratis. Det är vad jag har fått erfara iallafall. Så gör arbetet och ni kommer också att lyckas, så slipper ni stå och snacka skit om någon annan som gör det.
Men, jag är inte den, Jag välkommnar en ursäkt från er, ni vet vem ni är och jag vet vem ni är, men eftersom ni ansåg er ha rätt att OFFENTLIGT snacka obefogat skit om mig så förväntar jag mig en OFFENTLIG ursäkt också.

Det är en orsak till mitt byte, min andra orsak är mentaliteten på klubben.
Jag anser att om man nu är så duktig som vissa anser sig vara och kan stå och sknacka skit om andra så kan man vara lite bättre på att inbjuda de som är nya.
Jag vet otaliga "nya" som säger att de varit på skellefteå brukshundsklubb och bemöts av denna överlägsna attityd. Skäms på er! Nog har vi alla varit nybörjare någongång och vi ska väl för guds skull ändå invitera så mycket nya som möjligt in i denna härliga värld av hundträning. VEM vill träna på en klubb där man bemöts på detta sätt.
Jag finner det pinsamt att försöka ens bortförklara en attityd som detta.

Därför har jag bytt till en klubb som jag anser har fattat det.
Piteå brukshundsklubb har förstått att bemötande är A och O för en idieell förening.
Varesig man är Elit ekipage eller Appell så är vi där för att hjälpa varandra och ha kul med våra hundar.
Detta är den typen av klubb jag vill representera!
Jag tar min hund som snart kommer vara ELIT ekipage och min kennel med alla MHn vi kommer göra på "våran" klubb till en klubb som förtjänar den uppmärksamheten.

Sådär, då har jag sgt mitt om det.
Nu behöver ingen spekulera mer om det!

Vad har hänt mer då?
Jo Merlin ska bli pappa igen :) <3
Denna gången med Mellanbyn's Anja hos Mellanbyns kennel i Bjuråker
Anja är i dagarna ultraljudad och veterinären såg en hel drös i magen
Åh vad jag längtar tills jag får träffa alla de små
De kommer bli fantastiska små individer. Anja är en super fin tik, social, framåt,orädd och fantastiskt trevlig tjej. Precis som Merlin. Det kommer bli kanon familje hundar att jobba med främst i nos och spår arbete, försvarsmaktshundar, lydnad, räddningshundar m.m. Vecka 14 är de beräknade så inte så länge kvar!

<3 /Nina med flock

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kennelmamman » Kennel mamman bloggar!:  ”Hej,Titti! Ja jag tänkte hemsidan behöver ha en blogg där vi alla kan surra lite..”

  • Titti » Kennel mamman bloggar!:  ”Heej! Vad roligt att du börjat blogga :-D När är IFR i Italien? Såå spännande me..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-