toplogg2

Otur, otur..hoppas 2016 är vårt år

Den tråkiga nyheten med ett ultraljud som visade att Embla var tom har sakta landat för oss.
Inga valpar denna gång.
Vi tar nya tag och försöker igen i April 2016 när Embla förväntas löpa nästa gång, om ca 4 månader. Samma kombination, med våran egen Merlin.
Höstbebisar som kommer vara klara i augusti ungefär för sina nya hem.
Det är tydligen inget ovanligt att tikar går tom både en och två gånger utan direkt förklaring. Vi vet också att sådana tikar har fått fullt normala och full storlek på kullar efter att oförklarligt gått tom. Så vi sätter våra förhoppningar på att det går bättre nästa gång.
Vi ska väll ha förbrukat all den otur som finns nu så vi också kan ha lite tur, kan man tycka!
Vi är såklart mest ledsen över att vi nu förmodligen kommer tappa en hel del valpköpare som väntat och väntat. Bra valpköpare.
Vi hoppas dock att de som väljer att söka sig vidare hittar en bra kombination och en bra uppfödare. Vi önskar er allt gott och lycka till i framtiden!
Merlin kommer också para en annan tik till våren hos en annan uppfödare så för de som väntar på en mini Merlin har två kullar att välja emellan.
Vi planerar vidare med tävlingar och hör och häpnad utställningar...
Ja jag har tänkt ställa några gånger så vi kan komplettera upp och följa riktlinjerna fullt ut.
Merlin fortsätter med lydnads 2an och så fort vi får barmark laddar vi med spår för att tävla lägre spår igen. Det går fint med inlärningen av högre spår lydnadsmoment. Börjat med tungapporten, finslippar moment skall och ska börja med framåtsändande strax.
Jobbar även vidare med krypet, kan alltid förbättras!
Lydnadstävlandet har gett resultat i hur Merlin presterar på tävling.
Vi klämde in en lydnads 2a på självaste lucia helgen i Luleå på plutohallen. Vi nollade rutan och det var lite för roligt med apporten. Annars fick vi suveräna betyg, med 9a på fritt följ, 9,5 poäng på fjärrdirigeringen och 10a på inkallning och platsliggningen. Vi blev inte uppflyttade, missade med 6 poäng. Men tog ändå en hedersvärd pallplats som 3a av 9 ekipage och fick en fin rosett som pris. Första inomhus tävlingen för Merlin. Nu jobbar vi på med rutan och apporteringen innan vi åker för att tävla på nytt.
Nu ska vi fira in det nya året och ladda för ett bättre år med nya tag.
Framförallt så hoppas vi på att det nya året bringar lite tur!
Gott nytt år på er alla!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kennelmamman » Kennel mamman bloggar!:  ”Hej,Titti! Ja jag tänkte hemsidan behöver ha en blogg där vi alla kan surra lite..”

  • Titti » Kennel mamman bloggar!:  ”Heej! Vad roligt att du börjat blogga :-D När är IFR i Italien? Såå spännande me..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-