toplogg2

Så kommer vintern och brukssäsongen 2017 är över...

Så då var vintern här och brukssäsonen tog slut för våran del redan i början av oktober.

Valparna alla 6 (7st med Kiwi som stannar på kenneln har hittat super bra hem. Är så nöjd och glad över att allihopa har hittat hem över förväntan! Arbetande hem, hem där det får tid och all kärlek som de behöver. 2 stycken flyttade söderut, Lava och Indigo. Lava bor i Kungsbacka med sin flock och målet är att hon skall tävlas i brukset, lydnad och lite av varje som faller henne och matte, Malin i smaken. Indigos husse, Krister som bor i Skövde trakterna siktar på brukset och söket. De har stora planer för framtiden som jag är övertygad om att de kommer att nå.
De som stannat här norröver är,
Mystic som numera kallas Åke bor i Luleå ska bli väktarhund när han blir stor och följa pappa Merlin och farfar Gangster i deras stora tassavtryck. Jag tror Mystic kommer att utgöra en fantastik kollega med sin husse, Erik den dagen han nått sin fulla mognad.
Resterande av flickorna, lilla Aqua bor i Kiruna med sin matte Malin och flock. Hon och hennes matte tränar för brukset, lydnad och annat. De har redan bokat in sig för en prova på nosework. Lilla Sienna, som bor i Lycksele kallas för Sinna har kommit sin matte, Katarina som är första gångs rottweiler ägare super nära. Det är så roligt att se dem tillsammans. De har redan kommit mycket lång på denna korta tid i sin träning. Sinna kommer tillsammans med sin matte tävla i brukset och möjligtvis i lydnad och annat roligt.
Sist men inte minst, lilla Jade som numera kallas för Dixa bor i Piteå med sin matte, Jessica. Det sa bara klick när matte mötte sin Dixa för första gången. Dixa den lilla tokfian är precis vad hennes matte hade letat efter, förutom att följa med till stallet så tränar de för lydnadstävlan, ev brukset och lite annat.
Jag träffar ju 3 av dem, Sinna,Åke och Dixa lite då och då på valpträffar som vi har ganska tätt just nu. De utvecklas i rasande fart och det ska bli riktigt spännande att följa allihopa.

Våran brukssäsong gick inte som vi hade tänkt oss. Jag tog vatten över huvudet när jag trodde jag skulle orka och hinna med en valpkull, 4 vuxna hundar, heltids jobb och allt annat som kan hända med hus å hem. Bara att träna och fysa en hund för elitklass är mycket nog. Med stora brister i tid för träning så föll det sig naturligt att vi inte lyckades med våra uppsatta mål.
Tyvärr var det Merlin som blev lidande av att jag satt för höga krav på mig själv.
Vi är ju inte en kennel som har fina anläggningar med möjligheter till att fysa hunden bara genom att ställa den på ett löpband eller simanläggning hemma. Vi är inte heller ett helt team som sköter om ruliansen. Det är bara jag. fysning av hund sker med cykel och simmning sker i en insjö. Backeträning i ett sandtag. Jag lägger mina spår och uppletande rutor själv, jag tränar varenda detalj själv. Från början till slut. Samma med min valpkull.
Många uppfödare har möjlighet att vara hemma och behöver inte jobba heltid.
Den lyxen har inte jag. Jag jobbar heltid och i ett både psykiskt och fysisk krävande yrke.
Jag har lärt mig att tänka om nu.
Det blir inga fler valpkullar på eller runt brukssäsongen.
Alla valpar som föds här kommer komma till och växa upp på vintern from nu. Jag räcker inte till för både och, så jag har valt mina egna hundar, träning och tävling av dem före att producera valpar.
Jag är uppfödare, ja, men sekundärt. Jag är och kommer alltid att vara hundägare i första hand.
Nästa kull blir evenuellt först till nästa vinter 2018/vår 2019.

Nu ska vi dra ner på tempot och fokucera på det som är närmast hjärtat.
Merlin har potentiallen till så mycket och nu lägger vi tidigare misslyckanden bakom oss och blickar framåt. Vintern blir fysträning fullt ut. Vi kommer även finslipa på lydnadsmoment i inomhusträningslokalen. Så ligger vi i startgroparna inför nästa år och vårsäsongen.
Gaston den lilla filuren har börjat mogna på sig något. Han gjorde redan i höstas fina appellspår. Men vi ligger efter i lydnaden så det är vad vi ska ta tag i under vintern. Han kommer få följa med på fysträningen och sedan kör vi in lydnadsmoment i inomhushallen.
Jag har stora förhoppningar på grabben som inte bara är en klok och snäll kille med stor potential för framtida tävling, han är även snygg och exteriört korrekt på samma gång.
Lilla Kiwi som är kvar hos oss lägger jag lydnads grunderna hos under vintern. Hon får vänta med sin debut till hösten 2018, möjligtvis ännu senare. Kanske kan vi springa på en och annan inoff utställning med henne som miljöträning i vinter.

Nu ska vi njuta av vintern och vad den har att erbjuda i roligheter. Dra pulka, åka skidor och så har jag evenuellt tänkt investera i en Kickspark!
Lugn och ro, träna, fysa och ladda inför 2018.
Ha en riktigt fin början på vintern allihopa!
/Nina med flock
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kennelmamman » Kennel mamman bloggar!:  ”Hej,Titti! Ja jag tänkte hemsidan behöver ha en blogg där vi alla kan surra lite..”

  • Titti » Kennel mamman bloggar!:  ”Heej! Vad roligt att du börjat blogga :-D När är IFR i Italien? Såå spännande me..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-