toplogg2

Vintern går mot sitt slut

NK Gaston och NK Kiwi NK Gaston och NK Kiwi

Nej, inget April skämt. D
Utan denna långa och mycket snöiga vinter är faktiskt påväg att ta slut.
Härligt med den värmande vår solen som börjat titta fram på dagarna :D

Vi har haft fysträning och lydnadsträning hela vintern. Merlin är super deffad redo för ny spårsäsong. Han har fått plumpsa i denna djup snö vi haft i år och jag har investerat i en kickspark som både Merlin och Gaston har fått dra nytta av.
Gaston tränas vidare för start och debut på tävlingsbanan. Appell och startklass lydnad ligger på agendan. Sen får man ju se hur det går. Han är väldigt ung i huvudet ännu och behöver mer störningsträning. Men viljan och glädjen att få jobba finns absolut där.
Kiwi har vuxit och hela kullen är nu redan 9 månader gammal 13onde April. Hon gör fina framsteg i lydnaden och ska påbörja spårträningen till våren.
Planerna inför brukssäsongen 2018 är att vi kommer vara våren och sommaren på hemmaplan för tävling/träning.
Hösten inleds med hemma tävlingar sen åker vi söderut och det blir rottweiler läger i en hel vecka i augusti. Tanken är att vi sedan åker vidare neråt för att delta i Tranås på rasmästerskapet. Om det blir något annat runt i kring detta återstår att se, hur vi har tid och vad som finns tillgängligt.
Det hela beror på hur Merlin känns, men denna brukssäsong blir det inga valpar så det löser upp en hel del tid till träning och spår.
Valpkull är planerad som tidigast till årskiftet 2018/2019.
Embla blir mamma och hane är inte ännu bestämd. Men jag har iaf 2 mycket fina kandidater som i kombination med Embla förväntas bli mycket lovande valpar.
Starka ledmässigt och i övrig hälsa, bra arbetshundar som även kan utmärka sig i utställningsringen.
Utvärderingen av Emblas senaste kull blir efter de fyllt 1år i juli med röntgen och ögon samt gemensamt kull MH blir till hösten. Längtar redan!
Jag har förhoppningar om att Gaston ska kunna debutera lägre till hösten, men det får vi se. Just nu så känns han väldigt omogen för det och vi sätter siktet på att komma oss ut och tävla iallafall så är allt annat bara bonus. Sen är det ju tiden också som skall räcka till. Att aktivt träna 3 stycken, tävla aktivt med 2 runt allt annat och heltids jobb är redan där lite för optimistiskt.
Jag hade tänkt få till en exteriörbeskrivning på honom också, men det beror helt på om vi har vägarna förbi en rasspecial.
Kiwi ska få debutera på någon inoff utställning är det tänkt. Två av hennes syskon har redan visat sig. Dixa (Jade) och Lava har redan varit in i utställningsringen med fin kritik.
Alla valpköparna med sina respektive gör ett super jobb med sina vovvisar ur Color celebration kullen. Stolt uppfödare blir jag när jag ser hur fint de utvecklas! <3
Jag hoppas alla valpar ur nästa kull kommer hitta så fina hussar och mattar.
Nu ser vi fram emot en spännande brukssäsong och mycket nytt som händer!
Ha en fin vår 2018 /Nina m flock

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kennelmamman » Kennel mamman bloggar!:  ”Hej,Titti! Ja jag tänkte hemsidan behöver ha en blogg där vi alla kan surra lite..”

  • Titti » Kennel mamman bloggar!:  ”Heej! Vad roligt att du börjat blogga :-D När är IFR i Italien? Såå spännande me..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-